اشتراک گذاری:

تصویری از عفونت روی صفحه شیشه ای میکروسکوپ آزمایشگاه

Urine Culture

آزمایش کشت ادرار UC

 

رنج نرمال آزمایش کشت ادرار UC

منفی : کمتر از 000/10 باکتری در هر ml ادرار

مثبت : بیشتر از از 000/10 باکتری در هر ml ادرار

 

کاربرد آزمایش کشت ادرار UC

این آزمون به منظور تشخیص عفونت مجرای ادراری (UTI) در بیماران مبتلا به دیزوری ، تکرر یا اضطرار در دفع ادرار مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین انجام این آزمایش به هنگامی که بیمار تبی با منشا ناشناخته داشته ، یا تجزیه ادرار وی نشانگر احتمال عفونت می باشد ، ضرورت می یابد.

 

شرح آزمایش Urine Culture

آزمون کشت ادرار به منظور تعیین وجود باکتری های پاتوژن در بیماران مظنون به عفونت های مجرای ادرار (UTI) انجام می پذیرد. در اغلب موارد عفونت های مجرای ادراری محدود به مثانه می باشند ،  اما کلیه ها ، حالب ها یا پیشابراه نیز ممکن است منشا عفونت واقع گردند. تمامی آزمون های کشت را باید پیش از آغاز درمان آنتی بیوتیکی انجام داد ، زیرا آنتی بیوتیک مانع از رشد ارگانیسم در آزمایشگاه می شود. اغلب ارگانیسم ها تقریبا ظرف 24 ساعت در آزمایشگاه رشد می نمایند و گزارش مقدماتی را نیز در همین هنگام می توان آماده نمود. معمولا مدت زمان 72_48 ساعت برای رشد و شناسایی یک ارگانیسم لازم است. می توان کشت را پس از درمان آنتی بیوتیکی مناسب نیز تکرار کرد تا از بهبود عفونت ، به ویژه عفونت های مجاری ادراری ، اطمینان حاصل نمود. در بعضی از موسسات جهت صرفه جویی در هزینه ها ، ادرار را جمع آوری و دو قسمت می نمایند.نیمی از آن را برای تجزیه ادرار می فرستند و بقیه را در یخچال آزمایشگاه نگاه می دارند و تنها در صورتی که نتایج تجزیه ادرار نشانگر عفونت احتمالی باشد مورد ارزیابی قرار می گیرد.

بخش مهمی از هر کشت روتین ادرار ، بررسی حساسیت هر یک از باکتری های رشد نموده در ادرار به آنتی بیوتیک های گوناگون می باشد. بدین ترتیب پزشک می تواند بی خطرترین ، موثر ترین و ارزانترین آنتی بیوتیک را برای همان باکتری خاص تجویز نماید. گزارش حساسیت آنتی بیوتیکی معمولا 72_48 ساعت بعد آماده می شود. با به کارگیری فن آوری تعیین توالی DNA با PCR یا نانوپور می توان باکتری عامل عفونت و گزارش حساسیت انتی بیوتیکی را ظرف 4 ساعت مشخص نمود تا درمان آنتی بیوتیکی موثر به فاصله ی کوتاهی پس از آزمایش آغاز گردد.

 

عوامل تداخل کننده آزمایش Urine Culture

  • آلودگی ادرار با مدفوع ، ترشحات واژن ، دست ها یا لباس ها سبب نتایج مثبت کاذب می گردد.

  • داروهایی که بر نتایج آزمایش اثر می گذارند شامل آنتی بیوتیک ها می باشند.

 

روش کار و مراقبت از بیمار

تا اتمام جمع آوری نمونه ، از مصرف آنتی بیوتیک اجتناب شود.

نمونه ادرار تمیز یا میان جریان

نمونه را فورا به آزمایشگاه انتقال دهید ( ظرف 30 دقیقه ). در غیر این صورت تا دو ساعت می توان در یخچال نگهداری نمود.

 

نتایج آزمایش و اهمیت بالینی Urine Culture

عفونت مجرای ادرار : ادرار محیط کشت مناسبی برای باکتری ها می باشد. در موارد استاز ، انسداد یا تخلیه ناقص ادرار ، باکتری ادرار را آلوده می سازد. عفونت های مجاری ادرار می توانند در اثر عفونت از پیشابراه ، به ویژه در بیماران مونث پدید آیند.

 

سایر آزمایش های مربوط

تجزیه ادرار (UA)

 

 با ما در مسیر سلامتی گام بردارید 

© 2017 تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به آزمایشگاه گروه رهسا می باشد. | طراحی و اجرا توسط شرکت پیوند طب و نرم افزار